Stef van Breugel

Stef van Breugel is afkomstig uit een artisitiek milieu, kunst was belangrijke referentie in zijn dagelijks leven. 

Hij is sinds 2009 verbonden aan Museum Hilversum, dat in het Tijdschrift Kunstbeeld een eervolle vermelding kreeg in de rubriek ‘beste tentoonstellingen 2014'. Dat was met de expositie 'Figuurlijk' die hij maakte met o.a. Imke Ruigrok. Eerder al had hij succes met de tentoonstelling Grafisch Geluk, 100 jaar grafisch ontwerp NL, die in 2012-2013 ook door China tourde. Momenteel richt hij zich met Museum Hilversum op mediakunst en -cultuur. In 2015 organiseerde hij een overzicht'stentoonstelling over Jaap Drupsteen, 'designer en explorer'. In 2016 organiseerde hij de expositie PS Camera met Koos Breukel en Rose-Ieneke van Kalsbeek als curatoren en de bedenkers van de PS camera. Momenteel bereidt hij met Nelly Voorhuis een overzichtstentooonstelling voor over Classic Video Art (single screen video's) met onder andere werk van Arnout Mik en Donna van der Heijden. Hij organiseerde in het museum shows van Marina Abramovic, Jan Fabre, Roy Villevoy, Puck Verkade, Lin de Mol, Lucasz&Broersen en Douwe Dijkstra.

Door zijn jarenlange betrokkenheid  bij de kunsten kon Stef van Breugel zich specialiseren in kunstprojecten voor particuliere verzamelaars, zoals The Gallery Living. Hij organiseert huiskamergesprekken en begeleidt verzamelaars bij het opbouwen van een kunstcollectie.

Stef van Breugel is een beeldend spreker over kunst en publiceerde in 2014 in eigen beheer vier essays over Mark Rothko, Anders kijken naar kunst, De kracht van kunst, Kunst en religie. Hij bereidt een herziene versie voor van het essay De Kracht van Kunst.